Friday, 18 January 2013

sempena Tahun Iman ini..

sempena tahun iman ini, saya mahu berubah..saya rasa diri saya semakin lama semakin jauh dari Tuhan..terlalu banyak dosa yg saya lakukan..sebagai inisiatif pertama saya, saya mahu mulakan bacaan harian Alkitab dan membuat Lectio Divina..saya jarang membaca bacaan harian dan saya rasa ini kali pertama saya buat mcm ni..maybe ada something yg Dia mau saya dapat dari suma ni..sy baca dlu bacaan harian lepas tu saya akan post di blog ni..so, dalam masa yang sama, saya akan membaca alkitab ini dua hingga tiga kali sebab saya bukan copy paste dari internet..saya taip balik direct dari bible yang saya ada..

God bless us all..Be blessed utk yang ambil masa utk baca bacaan harian ini..banyak berkat yg kita dapat..

ni la sy punya alkitab, buku bacaan harian sma buku nota..hehee..tu bible dari sy form 1 la sy simpan..mamy sa bagi..

2 comments:

Wynda said...

Praise The Lord... :)

#bikin jelos 2 buku nota... :)

Clare Cheal Ared JC. said...

alo mark.. i didn't know if this kumin kana baca oleh ko tau tidak.. juz wanna say.. sa rndu pla ko ni lpas bca blog ko haha.. bkn men2 tau, sirius ni as fren and sister gia, hehe ^^ lma sdh ko ndak update kan, pa pun, live your life to the fullest bro!